HÄLSOCAFÉ PÅ SÖDERMALM

Häromdagen besökte jag Hälsocafét som har öppnat på Södermalm. Deras tänk är “nyttigt men gott”. Alla deras bakverk är raw och vegan, bakade utan gluten, laktos och raffinerat socker. Till deras sallader finns även blandkostalternativ (kyckling, ost).

Om det finns något som får mig att vända i dörren så är det när jag bemöts av matos. Här är det bra ventilation. En annan grej som får mig att gå direkt är dålig akustik. Slammer och ljud är det värsta som finns, men jag vill säga det, trots att hälsokafét har relativt öppen planlösning och är nästan fullsatt så är ljudnivån behaglig.

Det är lunchtid, kallt ute och jag är sugen på en varm toast eller något annat varmt. Men det enda varma de har är en soppa för 89 kronor. Det hade varit najs med ett till varmt alternativ eftersom jag inte vill ha soppa. Istället tog jag en kall macka för 35 kronor och den var god.

 
Precis som resten av alla kafeér på Södermalm använder Hälsocafét kaffe från Johan & Nyström. Jag vill ge ett plus för att alla varma drycker görs på havremjölk. Och då är 40 kronor för en latte väldigt billigt i detta kvarter. Plus också för snäll & gullig personal.

Om det hade varit varmare ute hade jag gladeligen provat deras sallad. Till salladen ingår bröd. Men varför står det ett Flora-smör-paket på bänken? Vi vet ju att det är förbjudet med annat smör än Bregott. Jag tror Flora-grejen handlar om deras vegan-tänk för Floran är mjölkfri. Men man kan även lägga nån slags hummus på mackorna och det är ju gott.

 
 

Förutom bristen på varma alternativ är jag förtjust i deras affärsidé. Nästa gång jag besöker Hälsoocafét ska jag testa något av deras bakverk. 

 

Hornsgatan 61

www.halsocafet.se

Läs mitt tidigare inlägg om Hälsocafét.

Kategori: Taggar: Hornsgatan, dagens lunch, hälsocafe, hälsocafét, nyttigt, rawbakelser, södermalm, vegan, vegeteriskt;
Julia Müller-Sandvik:

Sv: ja kött är sannerligen överskattat. Bregott däremot...! Smöret som kan agera ensamt pålägg.

Det verkar mysigt med raw och veganskt i allafall, förstår att det inte blir mycket matos då :)

Natalie Salazar:

ååh så härligt ställe :D

Ztinas - Motivation att följa dina drömmar:

Åh så mycket gott :)

OLIVIA | 17,5 årig tje j mediebranschen:

Åh borde pröva detta! Jag har ju bara 15 min till Söder..

Svar: Det tycker jag att du ska :)
SKRIVDIVAN

Zaisha <3:

åååh va gott allt ser ut.

Lili:

Åh, måste testa det stället snart! Sätta mig där och skriva. Mysigt.

Ida Jansson:

Önskar det fanns nåt liknande i min stad!

Kommentera inlägget här: