JAG OCH MINA PROJEKT

Jag börjar få panik över att mitt hem ser ut som ett fuckfejs. Den enerverande känslan som slår mig när jag söker efter lösningar är att det bara är jag och ingen annan som kan fixa det här.

Det är bara jag som vet vilka papper som kan slängas, vart viktiga papper ska ligga. Det är bara jag som vet vilka stolar och diverse annat skräp som ska ut. Till de stolar som ska kläs om, är till hälften målade och rejält isärplockade- till dessa är det bara jag som kan välja rätt tyg.

Jag har gjort flera ansträngningar att hitta det perfekta tyget till de stolar jag renoverar, men självklart kostade tyget jag föll för 2000 kronor per meter + frakt, från Tyskland, och givetvis behöver jag mer än 1 meter. Det känns lite väl mycket när jag dessutom aldrig klätt om nån stol.

Det här materialet är förvisso helt otroligt, moleskine, en särskild mockaimitation som kallas Alcantara. Jag har varit runt till flertalet textilierbutiker, hittat liknande tyg, ganska fint tyg, men då är det inte i samma färgnyans, jag vill ha exakt samma färgnyans som alcantaratyget.

Jag vet att det finns en sjysst texilierbutik i Sundbyberg med stort utbud. De årtiondet jag orkar ta mig dit kanske jag hittar ett bra tyg. Sen pikas jag av tankarna som undrar varför jag renoverar de där stolarna, du ville ju byta ut hela köket?

Jag vill byta ut hela köket. Även mitt gröna 1800-tals bord. Min nya grej är att allt ska bli vitt, kliniskt rent och sterilt här hemma. Det ska vara så vitt att det gör ont i ögonen när man kommer in i hallen. Stolarna jag renoverar är säkert äldre än bordet. Här någonstans känner jag mig utbränd. Jag måste sova.

Godnatthälsningar från Villa Villekulla.

 

Kategori: Taggar: alcantara, moleskine, projekt, renovera, stolar, textilier, tyg, vitt;

I’m the queen of bolls

Alltså FY SATAN vad GOTT. Jag är grym på att baka dessa bollar. Men jag improviserar ju ofta och ibland blir det lite knas när man gör det. Den här gången ville inte mitt hackade nötterströssel fästa, så de blev först asfula. 

Men för att styla de små liven på något sätt, ringlade jag daddelsirap över bollarnas huvuden, toppade med nötter, sen in i kylen. Jag provade nyss en välkyld boll. Satan i gatan vilken smakupplevelse.

Jag har sagt tidigare att min favoritgrej är att smälta (riktigt) smör till bollarna. Smält smör ger en karamellsmak av nån anledning. Jag mixar dadlar som ger sötma, en skvätt honung, tillsammans med bovete crunch, kokosolja,  och KAKAO. Thats it.

 

 

Kategori: Taggar: baka, bollar, gott, nyttigt, satan i gatan, smakupplevelse;

JAG KAN INTE FATTA ATT DET HÄR ÄR SANT

Skandinaviens största ekologiska butik har öppnat på SÖDERMALM. 1600 kvadratmeter! Det här är så fantastiskt. Har du varit på Whole Foods i USA? Där har du konceptet, alltså inriktade på rena, organiska produkter i alla dess former. Butiken heter Paradiset, de öppnade för 3 veckor sedan. Jag har ju varit bortrest och råkat missa den här revolutionära händelsen. Men jag var där i dag och botaniserade. I LOVE IT. 
 
 
 
 
 
 
Ofta ser jag någon ny butik som behöver stängas ner här på söder, så om du gillar att äta ekologiskt och vill kunna handla allt på samma ställe, se till att gå hit ofta! Spread the word :)
 
 
Kategori: Taggar: USA, blogg, ekobutik, ekologisk, laga mat, organisk, svensk butik, södermalm, whole foods;