HELRAKAD MUTTA

Jag läste nyss ett blogginlägg skrivet av Skogsraah. Inlägget handlar om kvinnors könshår och tar avstamp från en artikel ur Aftonbladet Plus där en man har skickat en insändare till deras sexolog. Rubriken lyder “Hur får jag henne att helraka sig?”

Jag är född på 80-talet. I mitt gäng som jag hängde med som 14 åring lärde jag mig att man skulle raka sig. Jag hade inte en aning om varför. Men med åren började jag komma med påståenden som “jo men jag tycker om att raka mig”, “det känns fräschare”, “lenare”, osv.

När jag och min man hade träffats nån månad frågade jag honom vad han tyckte om könshår. Jag var provocerad redan innan jag ställt frågan och var beredd på att gå till attack. Inte för att jag är en hardcore feminist som vägrar att ansa hår. Men för att jag inte står ut med att en man har åsikter om hur jag ska göra med behåringen på MIN KROPP.

Min man som är född på 70-talet sa att han inte har nåt problem med hår alls. Jag hade svårt att tro på detta så jag började överdriva och bygga upp scenarion om gigantisk hårväxt kring mitt kön. Men hår är ju inget problem säger jag, såvida du inte ser ut som en skogshuggare under armarna och det sticker ut grovt hår från alla håll och kanter. För mig var det högst ovanligt att höra en man tycka så.

Precis som Skogsraah tror jag att det här med rakning kring könet särskilt är en grej för den porrskadade generationen. Ju senare på 80 eller 90 talet man är född och ju mer man har tittat på porr- desto mer skadad. Tyvärr sträcker sig de här åsikterna om att en kvinna ska vara helrakad ibland djupare än att männen ska “komma åt” bättre. Vad ser man ut som när man är helrakad? Hur gammal ser man ut?

Och på tal om porr. Igår såg jag en bra dokumentär om porrindustrin i USA där man får följa några tjejer i 18-20 års åldern. Hot Girls Wanted heter dokumentären. Den är ca 1.20h lång och finns på Netflix. Mycket sevärd.

Se trailern på Youtube: Hot Girls Wanted.

Läs hela blogginlägget från Skogsraah här.

 

Bilden är tagen från aftonbladet.se 

 

Kategori: , POPULÄRA INLÄGG, SITUATIONEN; Taggar: blogg, dokumentär, helrakad, hot girls wanted, kropp, kvinnor, kvinnosyn, kön, könshår, mutta, männen, netflix, porrindustrin, skogsraah;
Mela:

Bra ämne! Jag kom på mig själv häromdagen när jag stod i duschen och skulle raka mig att tycker jag ens om att vara helrakad? Nej, det irriterar min hud för mycket. Är jag det för någon annans skull? Ja... så då valde jag att spara lite; som jag tycker är najs. Kändes skönt faktiskt!

Svar: :) :) :)
SKRIVDIVAN

Anonym:

Min sambo han säger att han skiter fullständigt i hur hårigt det är där nere. Det är vi tjejer som är så rädda att andra ska tycka man är äcklig eller nåt.. killarna tycker nog tvärtom.😊

Svar: Fint att det finns sunda åsikter kring detta, bra åsikter av din sambo där!
SKRIVDIVAN

Anonym:

Min sambo han säger att han skiter fullständigt i hur hårigt det är där nere. Det är vi tjejer som är så rädda att andra ska tycka man är äcklig eller nåt.. killarna tycker nog tvärtom.😊

Svar: Blir glad av att höra dessa sunda åsikter!
SKRIVDIVAN

Lina :

Jättebra inlägg! Det borde vara självklart för alla män att resonera så. En kvinna är väl mer än hennes snippa? Hennes snippa är väl mer än bara hår, eller inte hår? Själv tycker jag att det känns grymt omodernt och pinsamt med helrakad snippa, och jag började precis som du raka bort alla hår när jag var 13-14 typ. Nu rakar jag ingenting alls och både jag och min snippa trivs bättre än någonsin :) Är född 1983 för övrigt.

Svar: Sjysta åsikter! Tack för att du delar med dig. KRAM
SKRIVDIVAN

Mohammedi's | Art, model & designer:

:P

Felicia:

Fast du menar väl inte att man ser ut som ett barn bara för att man har helrakad mutta? En kvinna har ju bredare höfter, bröst, och i allmänhet en vuxen kropp - det är väl för tusan inte bara muttan som räknas. Eller endast muttan som mannen kollar på? Det finns många bra argument för att inte raka sig, alla gör som de vill och ingen ska tvingas till något, men att påstå att man ser ut som ett barn eller att män som tänder på rakade muttor skulle vara pedofiler är bara otroligt löjligt. Är kvinnor som tänder på mäns rakade ansikten eller huvuden pedofiler? Är killar som tänder på rakade ben och armhålor pedofiler?

Så där tycker jag att du har helt fel. Tycker du att endast utseendet på muttan avgör en persons ålder har du grava problem...

Felicia:

Om det nu bara är hårigheten på könet som avgör hur gammal man ser ut (som du påstår), skulle då en 12- eller 13-årig flicka som har fått könshår se vuxen ut då eller? Hårig mutta ser vuxen ut och hårlös ser ut som ett barn? Med din logik skulle det ju då vara mer okej att tända på en 12-åring som har hår än en 30-åring som är helt rakad. Om det nu bara är muttan som avgör hur gammal man ser ut.

ExklusivaMoi:

Jag är den bruden som tycker att en hårigmutta är aningen obehagligt, på mig är det fasiken otänkbart men på andra så skiter jag i, tänker ändå inte komma i närheten av den ändå... så länge andra låter mig får sköta mitt så får ni/andra sköta ert liksom! Sen så vaxar jag bort så jag har aldrig riktigt haft den där irritationen kring det =P... som allt annat så måste man ge tid å kärlek för att få så bra slutresultat som möjligt! Jag trivs med att ha ett "barnaktigt" där nere eftersom jag har hyfsat mycket av det "andra kvinnligheter" så lär man inte ta mig som en flicka i första taget *lmao*...

Svar: Vaxar du själv eller på salong? Jag vaxar linjen ibland men när jag har försökt mig på lite längre ner är det fasiken omöjligt lol ;D
SKRIVDIVAN

Kommentera inlägget här: