HAN ÅNGRAR SIG INTE

/ Permalink / 0

Två veckor efter mardrömskvällen ringde han på min dörr igen och lämnade ett nytt brev. Jag tittade på honom genom nyckelhålet, försökte studera honom utan att veta vad det var jag tittade efter. Han stod där utanför i någon halvtimme. Sa vackra ord genom brevlådan. Sa att de veckor som vi spenderat tillsammans var de bästa veckor i hans liv. Det enda han ville var att se in i mina ögon. Åtminstone få träffa mig en sista gång. Han skrev i brevet att han skulle gå lägga in sig på avgiftningen nu, ikväll. Vilket var lögn. Någon timme senare skickade han ett mejl där han skrev att han befann sig där nu. Vilket också naturligtvis var lögn.

Tidigt morgonen därpå såg jag honom stå och vänta på bussen, precis vid den hållplats där tjejen han legat med under vår tid bor

Det är klart att jag skulle föredra att bli bedragen och sviken av en person som ångrar sig och är beredd att göra vad som helst. Men han ångrar sig inte. Han är bara besatt av tanken på att vinna, så att hans snedvridna ego ska få mer bränsle. Han är inte beredd att ändra på något. Men han är kapabel till att säga, och använda sig av vilka ord som helst. Jag är bara något han gillade att ha. Något han förlorade och som han ser som en eggande utmaning att få tillbaka.

Till top