JAG RINGDE EN VÄN

/ Permalink / 0

När man har haft en mardröm, vaknar och inser att allt är i sin ordning. Jag slog upp ögonen i mörket, såg mest konturer av blomkrukorna i fönstret, hann nås av den där befriande lättnaden av att det bara var en dröm. I ungefär två sekunder.

Jag vaknade gång på gång. Mådde illa av att ligga i min egen säng, för den ena sidan av sängen skrek ut hans dofter. Hans parfym. Jag slängde ner kudden som han hade använt på golvet, puttade duntäcket långt åt sidan. Täckte min kropp med mitt tunga kedjetäcke.

Han hade ringt och ringt. Och innan jag satte telefonen på ljudlös hade jag skickat ett sms till honom: Hör aldrig mer av dig till mig.

Jag hade precis öppnat ögonen i ett ljust sovrum när det plingade på dörren. Jag smög fram till nyckelhålet. Det var han. Med en bukett röda rosor. Jag gick försiktigt tillbaka till sängen och la mig ner, tittade på mobilen, flera missade samtal och ett långt sms.

Han skrev att han tog tillbaka det där han sagt föregående natt om att han legat med någon. Han tog tillbaka de han sa att han fortfarande gick på benz. Han skrev att det var ett stort misstag att säga det där, och att han inte visste varför han hade sagt så.

Han är verkligen något ut över det vanliga.

Mitt på dagen nådde jag klimax för hur länge jag orkade vara ensam i det här. Jag hade virvlat runt på stan knappt utan sömn, utan mat, utan att veta vart fan jag skulle ta vägen. Ångesten fanns överallt. Tankarna blev snabbare och snabbare. Jag kände hur en mycket välbekant, obehaglig energi sipprade in. Mörk. Nyckfull. Impulsiv. Ge mig vad som helst bara jag slipper vara i det här.

Jag ringde en vän.

Med vännen i luren gick jag runt, runt i små cirklar och försökte formulera vad som hade hänt. Jag berättade allt. Vi pratade en lång stund. Jag la mig på en parkbänk. Hon berättade om en sjuk grej som hon hade varit med om för några år sen. Den berättelsen var helt bisarr. Vi skrattade åt vilka bisarra situationer vi befunnit oss i.

Jag var fortfarande i chock. Mådde fruktansvärt illa. Men jag kände att jag skulle ta mig igenom den här dagen utan att bli galen. Jag rörde mig hemåt, först in på Ica och köpte med mig ett gäng måltidsersättningar i flytande form. Sen gick jag hem, bäddade ner mig i sängen och loggade in på Tinder.

Till top