JAG MÅR BÄTTRE NU

Av någon anledning känns det som att det var enklare att vara transparent i somras. När jag läser gamla inlägg som detta undrar jag hur fan jag vågade vara sådär öppen. Nu känns allt alldeles för privat för att föreviga det ute i cyber.

Men för över ett halvår sen, snart ett år sen faktiskt… visste jag inte om jag skulle fixa att ta mig tillbaka. Ta mig över till andra sidan levande. Jag visste inte. Jag tänkte inte på framtiden. Hade jag ens någon framtid? Jag hade bara den dagen, den timmen, den stunden framför datorn för att sen återgå till att sova. Jag sov mer än jag var vaken till och från i veckor, månader.

Jag har svårt att identifiera mig med det där måendet idag. Jag minnas när jag börjar tänka på det, prata om det. Men idag känner jag mig så många grader friskare, piggare att det är ganska otroligt. Det känns helt okej att leva idag. Jag har framtidsplaner och drömmar som jag sakta rör mig mot.

Även om vissa saker som postades på bloggen känns naket, privat och utelämnade idag när jag läser det så tror jag inte att jag kunnat göra annorlunda. Det är ju mitt sätt att kanalisera och småprata med världen. Det är alltid lättast att skriva när kraftfulla saker inträffar, när den inre skräcken inför livet blir så överväldigande att en nästan är redo att stämpla ut.

 
 
 
 
 
Kategori: SITUATIONEN Taggar: blogg, framtidsplaner, mående, privat;
Leyla Sener:

SV: Haha, ja det är inte alltid lika mysigt att vara gravid som alla kanske säger :)

Carolina Thoor:

Man kan vara väldigt öppen ibland. Jag har märkt att det är så enkelt att skriva ut vissa saker för allt fint stöd man kan få av sina läsare. Många kallar det för uppmärksamhets behov, men jag tror att det ligger mer i det. Så tycker egentligen inte att det är något fel om man inte är allt för privat om man säger så då! :)
Förresten, vad fin du är <3

Sv; jaså, bor du också i Stockholm? Vad roligt att du också gör det - för det gör jag med! Jag brukar också undvika att åka tunnelbana om det går. Fungerar det inte så tar jag självklart tunnelbanan om jag måste! :)

Svar: Tack för ditt svar! Å så den där frågan... vad är allt för privat då? hehe
SKRIVDIVAN

Emelie Andersson:

Fina du! :)

sv: ja men det gör jag också, dock inte så förtjust i hatt för jag passar inte i det. Men däremot mössa och keps, det älskar jag :)

Svar: Tack Emelie!
SKRIVDIVAN

Znogge:

Känns det rätt i stunden är det helt ok att vara öppen så länge man inte utlämnar andra människor för mycket. Sedan när man en tid efter så hade man kanske valt att göra annorlunda men vi fattar beslut efter aktuell situation. Det är nog väldigt olika från person till person hur öppen man vill vara och något rätt eller fel finns väl inte.

Svar: Ja... precis håller med om att det är viktigt att värna om andras integritet.
SKRIVDIVAN

Netti Starby:

Jag kan också vara ganska öppen i min blogg och ibland är det bara skönt att få skriva av sig. Vad fin du är! Kram

Svar: Tack snälla du!
SKRIVDIVAN

Lili:

Härligt att läsa att du mår bättre! Anledningen till att du inte förstår hur du kunde vara så öppen är väl just att du inte har det behovet nu, det blir då svårare att sätta sig in i känslan "detta måste ut nu nu nu". Om man dessutom bara lever för dagen och saknar framtidsplaner tänker man ju inte på hur det kan påverka en att vara öppen. Jag tycker dock inte man sak behöva göra det heller. Öppenhet är fint. Både för en själv och många som läser!

Svar: Jag har tänker mycket på det här med öppenhet och integritet. Det som hindrar mig för att vara mer öppen är nog rädslan för andras okunskap och dömande. Men det är ju först när andra pratar utifrån sin egen kärna som jag kan känna identifikation, samhörighet och allt det där.
SKRIVDIVAN

Tina:

Sv: tack så jätte mycket!😊

Usch låter jätte jobbigt! Hoppas du mår bättre nu! Har du mått så dåligt, har inte följt din resa innan riktigt!

Vad fin du är! Riktigt fin bild, och vad fina texter du skriver!

Svar: Åååh vad glad jag blir tack snälla du.
SKRIVDIVAN

Livet i USA:

Sv: Japp bor i Florida:)

Härligt att du mår bättre, hoppas det fortsätter så!

Svar: Coolt! Jag har aldrig varit där men jag bodde i Los Angeles förut. Saknar som fan, mest vädret ;)
SKRIVDIVAN

FannyFredrica - [Fotografering]:

Så skönt att du mår bättre! Jag tror att ibland måste man få vara så där öppen för att hantera saker och ting. Det är något positivt. Sen kan du också se dig som en otrolig förebild. Psykisk ohälsa är något vi borde prata mer om och inte göra så skam- och hemlighetsfullt. Det är inte onormalt och jag tror att ju mer vi är som pratar om det desto bättre och mer accepterande kommer samhället bli :)

Svar: Den är verkligen helt fantastisk! :D

FannyFredrica - [Fotografering]:

Så skönt att du mår bättre! Jag tror att ibland måste man få vara så där öppen för att hantera saker och ting. Det är något positivt. Sen kan du också se dig som en otrolig förebild. Psykisk ohälsa är något vi borde prata mer om och inte göra så skam- och hemlighetsfullt. Det är inte onormalt och jag tror att ju mer vi är som pratar om det desto bättre och mer accepterande kommer samhället bli :)

Svar: Den är verkligen helt fantastisk! :D

Svar: Tack för dina fina ord Fanny, värmer mycket :)
SKRIVDIVAN

Annukka:

Det är bra att du är tillbaka! Du har mycket att ge i form av skrivningen, åtminstone (säkert mkt annat oxå som jag inte vet om förstås).

Svar: Men guuud tack snälla du för dina fina ord :)
SKRIVDIVAN

ExklusivaMoi:

Man ska vara så öppen som man själv känner att man vill och klara av. Som allting i livetsgång så ändras det för det som var då som det är nuet... finns en viss charm med det och tänk vad du har fixat!! FANTASTISKT underbart jobbat, ge dig sj cred för det och njut av dte för stunden <3 Take care out there...

Svar: Tack fina du :)
SKRIVDIVAN

Emelie Andersson :

Sv: åh tack, vad glad jag blir ska du veta :) det värmde verkligen!

Svar: Vad roligt att en kan göra någon glad ;) Hoppas du mår bättre nu!
SKRIVDIVAN

Kommentera inlägget här: