PRINCIPFASTA MÄNNISKOR

Människor som har starka principer kan vara irriterande att ha och göra med.

För några år sen var jag hemma hos en barndomsvän, vi hade spenderat en härlig sommardag tillsammans med bad och picknick och framåt kvällen skulle jag iväg på en annan grej. Jag hade inte tagit med nåt smink och frågade om jag kunde ta lite mascara av henne.

Hon: “Nej, jag har bestämt att jag inte ska låna ut min mascara till någon, tyvärr”.

Jag blev paff och irriterad. “Eh vadå? Är du knäpp eller? Det är ju JAG”. Men hon var stenhård och sa att hon säger nej till alla, ville inte ha ögoninfektioner eller vad det var, sa att det var en “principsak”. Jag gav henne två tydligt rynkade ögonbryn och åkte därifrån.

Idag slog det mig att jag också har en princip som är svår för vissa att acceptera.

Mannen ligger hemma hos mig och är sjuk, i natt hade han 39.6 i feber. När jag var nere på Ica skrev jag till honom och frågade om han ville ha något. Han skrev snus. En våg av irritation steg i mig. Sen la jag ner telefonen i fickan, köpte det jag skulle ha men inget snus. När jag hem gick jag in i sovrummet och tittade på honom.

Jag: "Älskling, du vet ju att jag inte köper nikotin till någon, tyvärr".

För några år sen gick jag runt på stan med en kompis som är några år yngre än jag, han har alltid en cigg i munnen. Den där dagen hade han oturligt nog glömt sin legitimation hemma. Han ser ung ut för sin ålder och kan sällan köpa cigg utan legg.

Jag: Nej, tyvärr.

.En flod av panik blänkte i hans ögon, det var tidvattnet som steg för varje kiosk han fick nobben av på Odenplan. Jag gick bredvid honom och sa “Din last, ditt ansvar”.

En gång köpte jag faktiskt snus till mannen, vår relation var helt ny och det var för härlig stämning mellan oss för att jag ville börja jiddra. Men inombords blev jag gravt irriterad. När jag kom upp från Ica var jag så sne att jag kastade snusdosan på honom.

"Känn dig JÄVLIGT priviligierad, det här kommer aldrig att hända igen".

 
 
Kategori: SITUATIONEN Taggar: barndomsvän, cigaretter, mascara, människor, nikotin, principer, principfast, snus;
ExklusivaMoi:

Mjaa jag kan nog sätta mig själv i den facket =P... är ganska så noga med saker, HAHHAHA! Fast det gäller mest hur jag är och vill vara! Tycker du gör rätt med det där om ciggen och tobaken, STÅR PÅ DIG där ffs *hejja*

Julia Müller-Sandvik:

Jag är otroligt principfast, men brukar försöka dölja det ibland för att det känns oartigt...

Svar: Hehe ja ibland underlättar det att vara lite "easygoing"
SKRIVDIVAN

Kommentera inlägget här: