OLÅSTA DÖRRAR

Livsrapport / Permalink / 1

När jag kom hem idag hade min ytterdörr stått olåst hela dagen. Vilken stjärna jag är! med tanke på att jag bor i ett utav Södermalms rörigaste trapphus. Här hänger det obehöriga människor dygnet runt.

Det första jag gjorde var att springa ut i köket och kolla så att min Macbook Air låg kvar. När jag såg att den gjorde det var det lugnt. Min minidator är faktiskt det enda här inne som verkligen har ett oersättligt affektionsvärde för mig, skulle den försvinna eller gå sönder skulle jag gå sönder. Jag har såklart gjort back up på de viktigaste, men jag orkar ju inte göra back up hela tiden. 

När jag bodde i Los Angeles låste vi aldrig dörrarna. Först den dagen när en man vandrade rätt in i vårt hus och stal min lap top. Mitt framför ögonen på mig. Han hade smugit omkring i huset när jag satt i köket och pluggade. Jag gick till ett annat rum för att hämta något och när jag kom tillbaka in i köket stod en främmande man och höll i min dator. 

Jag har aldrig skrikit så mycket och så högt i hela mitt liv. Jag blev helt paralyserad. Stod kvar på samma ställe och bara skrek och skrek och skrek, medan mannen flydde med min dator. Polisen som var där på typ fem minuter, hade fått tre samtal från olika grannar som hade hört en kvinna skrika efter hjälp. 

Till top