FYLLA TOMRUMMET

Livsrapport / Permalink / 3

Jag sitter på en skolbänk vid Stockholms Universitet. Mitt hår är blött, stripigt och trassligt. Ögonlocken har svarta kladdiga spår av mascara. Mina kinder är rödrosiga. Nyss var de iskalla nu är de kokheta. Jag speglar mig i klassrummets fönster, där ute är det kolsvart, här inne sticker den starka belysningen i ögonen. Regndroppar smattrar mot fönsterrutan. Smattret. Om en halvtimme är det ännu mörkare och kallare och då ska jag ut i det där igen.

Jag tar inte hand om mig själv så bra som jag vet att jag kan. Jag har gått från att äta chips och dip och dricka cola varje kväll, till att byta till smörpopcorn, till att börja med Bonjour-ostarna igen som jag fick för mig att jag aldrig mer skulle kunna äta. Jag känner mig som en svikare mot djuren. En svikare mot mig själv som lever ohälsosamt.

Träningen är ett minne blott. Det känns som att jag aldrig mer kommer att sätta på mig träningskläderna igen. Jag skrev att desperat sms till pappa i måndags “kan vi dra ut och springa på onsdag???”. Vår tidigare rutin som jag “förträngt” de senaste månaderna. Vi bestämde att vi skulle springa i morgon. Men att jag faktiskt kommer spendera en minut frivilligt ute i det här illvilliga vädret känns osannolikt.

JUST DO IT.

Hör jag mig själv säga. Låt mig inte ställa in! Jag har i alla fall taggat ner på Tinder. Den där appen ger mig huvudvärk. Och ärligt talat har jag inte tid. I två dagar har jag och en kollega stått på Älvsjömässan bland hundratals surrande människor och informerat om vår verksamhet. Jag har varit trevlig, säljande och utåtriktad. När arbetsdagen på mässan tagit slut har det bara varit plugg. Vilket är givande och kul.

Men att komma hem och dämpa allt som är och inte är, fylla tomrummet, belöna, och lugna mig själv med onyttigt skit har blivit en drog. Mitt sätt att hantera verkligheten.

#1 - - Anonym:

Ingen har skrivit en kommentar på dom fem senaste inläggen! Men så skriver du fuktig mellan benen och då skriver alla. Haha mänskligheten är rolig! Du är rolig du med! Haha byta lite parfym mot fukt mellan bena ;)

#2 - - Anonym:

Alltid värt, helt klart

#3 - - Anonym:

Hur luktar du då? Vilken parfym använder du? Och hur hamnar man i din "värld" förutom genom tinder?

Till top