LÄMNA MIG INTE FASTBUNDEN I KYLAN

/ Permalink / 7

Bästa matte! Kära husse!

Lämna mig aldrig fastbunden och stillastående i det här iskalla vädret.

Kommer du ihåg den där gången förra vintern, när du var inne på Ica så himla länge? Det var inte meningen att det skulle ta så lång tid och när du äntligen kom ut sa du förlåt flera gånger, du rufsade mig i nacken och pussade mig på huvudet. Jag var så glad att se dig också! Men kanske mest för att jag nästan tappat känseln i vissa kroppsdelar och började bli väldigt trött.

Kommer du ihåg hur mycket jag sen kliade mig den dagen? Det var för att jag hade blivit skadad av kylan. Och då känns det i mig precis som det gör för dig när du varit ute en kall vinterdag och grävt i pudersnö utan vantar. Du vet när händerna först blir jättekalla och sen jättevarma och sen börjar de klia hysteriskt när du väl kommer in i värmen. Men det jobbigaste var när jag försökte kissa nästkommande dagar, aj så det sved!

Vet du matte, om jag hade stått där ute bara några minuter längre den där dagen hade du behövt ta mig akut till veterinären. Egentligen var du inte inne på Ica så fasligt länge, men jag var redan nerkyld när du band fast mig där för det var så hemskt kallt ute. Min korta päls är inte gjord för det här klimatet och jag kyls ner väldigt snabbt.

Men om du skulle lämna mig ute i kylan igen skulle jag vänta lika snällt och sen överösa dig med kärlek när du kom ut. Det kommer jag alltid att göra. Men snälla, låt mig stanna hemma i värmen när du ska handla.

Din förtrogna hund.Frysande hund som väntar snällt på sin ägare utanför butik.

Dela gärna <3

#1 - - Carro:

Jag skulle aldrig få för mig att binda hunden runt en stolpe och lämna den där oavsett väder och vind.Man vet aldrig vad det finns för människor runt och kring som kan göra hunden rädd eller vara elak mot den.Bra att du skriver om detta och hoppas att folk får en tankeställare.

Svar: Ja, tyvärr så har ju det hänt att hundar blir stulna :(
Jeanette Polsäter

#2 - - Hanna:

Bra skrivet!

Svar: Tack :)
Jeanette Polsäter

#3 - - Rebecka Wärnström:

Skulle aldrig lämna min hund fastbunden öht!

#4 - - Bintan:

Usch så hemskt egentligen...
Jätte bra inlägg som kan behöva läsas av många!

Svar: Tack du :)
Jeanette Polsäter

#5 - - GoForFit | Anorektisk tjej hittade styrketräningen:

Såå bra inlägg! Jag skulle iofs aldrig lämna mina töser utanför någon affär vilken årstid det än må vara, men riktigt bra att du tar upp det då jag ser hundar alldeles för ofta sitta bundna kalla dagar :/

Svar: Tack!
Jeanette Polsäter

#6 - - Leah Skogberg:

Jättebra inlägg!

Svar: Kul att du tycker det.
Jeanette Polsäter

#7 - - Daniel:

Tråkigt att det behövs skrivas om detta överhuvudtaget men korkade människor behöver upplysning.
Själv har jag grönlandshundar som sover ute 24/7 365 dagar om året och trivs bra med det förutom när det är som varmast.

Till top