DEN ÅNGESTFYLLDA SKOLTIDEN

Livsrapport / Permalink / 0

Igår skrev jag högskoleprovet. Herregud vilken utdragen och förnedrande process. En massaktivitet. Jag avskyr massaktiviteter. Instängd i en skola med ett par hundra blivande studenter. Jag har svårt för studenter. Särkskilt när de är i grupp och jag kan inte sätta fingret på varför, men det är något med deras medhavda matsäckar och engagerade frågor.

När det var pauser blev toalettkön så lång att jag aldrig skulle ställa mig där i, så jag var kissnödig hela dagen.

Jag var negativ och irriterad från början till slut. Och provet gick verkligen dåligt. Är jag såhär dålig? Mitt engagemang i grundskolan och gymnasiet var visserligen minimalt och jag upptäckte i väldigt låg ålder att det gick att fuska sig till överlevnad. Hemma fanns ingen struktur. Och i skolan gjorde jag alltid så lite som möjligt.

En gång i lågstadiet fick jag alla rätt på ett läxförhör, jag var den enda i hela klassen som fick det. Läraren visade stolt upp mitt prov tillsammans med en hel karta med guldstjärnor som hon klistrat på. Anledningen till att det gick så bra för mig var för att jag hade en bästis som var duktig på att plugga och hon hade gett mig alla de svar jag inte kunde.

Mina skolprestationer blev knappast bättre i högstadiet. Jag hade inga inlärningsproblem jag var bara totalt ointresserad av att sitta intvingad i ett klassrum, vilket ledde till att jag blev stökig och avstängd från flertalet kurser. Det enda jag tyckte var kul var bild och hemkunskap. Jag vill också säga det att jag mådde extremt dåligt, jag skrev dagbok på den tiden och det är ingen rolig historia att läsa igenom dessa. 

Men med hjälp av sommarskola och en jäkla massa extramöten med rektor och lärare blev jag i alla fall behörig till gymnasiet. Gymnasiet som jag än idag faktist inte begriper hur jag lyckades ta mig igenom. Men jag är oerhört glad för att jag gjorde det.

Jag skrev högskoleprovet på Södra Latins gymnasium. 
Till top