EN ORKAN AV SITT VÄRSTA SLAG

, Livsrapport / Permalink / 8

Det händer något i mig när jag går in i ett undersökningsrum och sitter öga mot öga med en människa i vit rock med förskrivningsmöjligheter.

Febern hade varit som högst 39,5 i flera dagar, hostan blev bara värre.

Igår åkte jag till doktorn. På vägen dit funderade jag på hur jag skulle förhålla mig ifall doktorn skulle föreslå att skriva ut hostmedicin. Jag hade svårt att tänka klart kring frågan eftersom det självklart skulle sitta fint med lindring mot hostan. Samtidigt som jag vet att narkotikaklassade läkemedel är livsfarliga för mig.

Men eftersom jag enbart åkte dit för att kolla om jag behövde få penicillin mot eventuella virus så jag kunde bli frisk snabbare, struntade jag i att reda ut det där. Jag lämnade frågan öppen.

Doktorn konstaterat att det var svullet här och där men att jag inte behövde penicillin. Är du säker? frågade jag. Jag hade satt mig två stolar bort från doktorn så att han inte skulle behöva vara i närheten av mig när vi pratade. Jag frågade om han inte var orolig för att bli smittad, när han träffar sådana som jag hela dagarna? Han skrattade, han sa att han var superstark.

Sekunden innan jag skulle resa mig upp för att gå, slängde jag ur mig frågan. Jag hade överhuvudtaget inte tänkt tanken någon gång under vårt samtal. Men nu dansade orden ut så snabbt och naturligt att jag inte hann stoppa dem.

-Ska jag inte få något mot hostan?
-Jo, det kan du få. Jag skriver ut en hostmedicin till dig.
-Okej, vilken då?
-Cocillana.

Jag kände hur min blick som varit trött och matt. Ögonlocken som inte riktigt varit öppna. Fick nytt liv.

Doktorn såg upp från tangentbordet och verkade lägga märke till det, för han granskade mina ögon tills jag måste slå ner blicken i bordet. Jag visste att han bara var några klick från att riva upp min icke charmiga sjukjournal om han skulle vilja. Han skulle genast ta tillbaka vad han hade lovat mig.

På vägen hem var jag förvirrad. Jag hostar så jag spyr och det skulle vara så skönt med minsta andrum. Men jag vet att ett sådant här val, kan trigga igång en ny mardrömskarusell. En orkan av sitt värsta slag som jag inte har en aning om vart, hur eller när den tar slut. Vill jag för något i världen riskera det?

Jag funderade på vad jag skulle ge för råd till någon i min situation. Och det var självklart: Hämta inte ut skiten för i helvete. Se till att receptet makuleras. Hosta tills du hostar ur dig inälvorna. Ett par dagar av jobbig hosta i ditt liv! Vad är det mot att riskera att förlora allt?

Jag ringde en vän också. För att få bekräftat att jag gjorde rätt. Förankra styrka i beslutet. För jag kan ändra mig snabbt. Någonstans hoppades jag såklart på sympatier; Jo men ta dig du en dos, är man sjuk så är man sjuk. Även om jag visste att det aldrig skulle inträffa hos den här kvinnan.

Idag ringde jag till apoteket och bad dem makulerade receptet. Det kändes inte kul eller enkelt på något vis. Jag var tyst i flera sekunder innan jag bekräftade helt och hållet vad jag ville att de skulle göra, i en kort stund kände jag mig sne och bitter.

Men nu är receptet borttaget.

#1 - - ensekundtusentankar.blogg.se:

Det var starkt gjort!

#2 - - Annukka:

Det var bra gjort! Men kan du inte ta Mollipect istället, mot hostan? Mig hjälper det bättre än Cocillana.

Svar: Åh, finns det receptfritt?
SKRIVDIVAN

#3 - - Annukka:

Nej, jag tror att du måste ha recept. Ena delen är Bisolvon men det finns en annan del i Mollipect också.

Svar: Okej! Ska forska lite på den! Tack :)
SKRIVDIVAN

#4 - - Anonym:

Ja har tänkt på dig

#5 - - Anonym:

Koka upp färsk ingefära! Med chilli. Och pressa i lite citron och en klick honung. Det kommer hjälpa dig :)

Svar: Med chilli? Den har jag aldrig hört förut! Tack för tips :)
SKRIVDIVAN

#6 - - Anonym:

Skär 1gullökbpå mitten och sätt under fötterna under natten. Ev lägg en delad lök under sängen nattetid

#7 - - Anonym:

A chili är bra, energi el habanero är bättre. ju starkare desto bättre. Tror de är c vitamin i det också. Andra grejer som är bra är äpple cider vinäger, lök, vitlök, ingefära habanero, pepparrot och gurkmeja. Färska produkter. Som du gör till en dryck som du kan ta varje dag i förebyggande syfte. kan komma med receptet senare. Bra grejer ;)

Svar: Ett litet drickbart recept vore toppen! :)
SKRIVDIVAN

#8 - - Anonym:

32 Oz äpple cider vinäger,0.75 dl vitlök 0.75 dl lök 1 habanero 2 matskedar pepparrot 0.75 dl ingefära. 2 matskedar gurkmeja. Så blandar du ihop allt o och låter de stå över natten! Sen har du en bra medicin. Ta två huttar på morgonen och 2 till kvällen. Ifall du har ont i halsen så kan du gurgla och svälja lite underlagen också :)

Svar: Tack :)
SKRIVDIVAN

Till top