I JAKTEN PÅ STIMULI

Livsrapport / Permalink / 5

I går gick jag på thaimassage efter jobbet.

Jag blev imponerad över hur mycket hon lyckades knäcka min rygg. Men jag fattar inte varför de alltid måste massera benen så länge, det är verkligen obehagligt. Ibland har jag försökt att säga till. Men eftersom missförstånd ofta uppstår har jag kommit fram till att det är enklare att bara stå ut.

När jag var inne på Ica var jag nära att köpa ett rödbrunt hårfärgningsmedel. Jag köpte blond färg för några dagar sedan och undrade när jag kom hem, varför jag hade köpt det där? Jag är ju rätt nöjd med min naturliga hårfärg. Naturligtvis tog jag inget kvittot. Så att jag fick för mig att köpa hem ännu en hårfärg känns som en ganska splittrad idé.

Är jag splittrad just nu? Varför måste jag attackera min yta då i så fall? Det är ju inte så att färgresultatet kommer att bli speciellt lyckat om jag gör det själv, hur många gånger har det blivit det liksom. Det är inte ens färgen jag vill åt. Det är rastlösheten som irrar omkring. Jag tror att jag behöver yoga.

Jag måste börja på yoga.Det här klottret avspeglar aktiviteten i mitt huvud.

Följ SKRIVDIVAN på Facebook
#1 - - Jessica Högberg:

Ser rörigt ut. Yoga låter toppen!

#2 - - Moa :

Å vad jag känner igen det där. Att vilja byta hårfärg. Eller bara förändra något. Radikalt.
Yoga fungerar inte för mig. Inte heller att meditera. Men jag fick precis veta att personer som lider av (någon form av) neurotiska drag faktiskt inte ska meditera. Vilket kom lite som en lättnad. Slut på kampen mot resten av världen som annars tyckt det motsatta. "Sätt dig ned och bara var med dig själv en stund". Jo tack. Det låter enkelt...
Men hårfärg hjälper. I en liten stund iallafall :-)

Svar: Haha... Och jag som ska på två-dagars-meditationskurs i helgen ;D Relationen jag har till "sinnliga övningar" är dubbel. Jag vet att det har god effekt på mig, men vägen dit kan vara svår att handskas med. Känns som pissmyror kryper i hela kroppen. Och sen ibland så bara händer det, mötet med lugnet.
Jeanette Polsäter

#3 - - Moa :

Och just ja - skönt att ha dig tillbaka! Verkligen :-)

Svar: Så kul att Du har hittat tillbaka hit Moa! Det gläder mig verkligen :)
Jeanette Polsäter

#4 - - Anonym:

Hej skrivdivan.. detta är min personliga åsikt..din naturliga hårfärg är det bästa onödigt att dölja nåt som redan är vackert. Mvh zakarias Dottström.

Svar: Okej, tack för input! Det tar jag till mig :)
Jeanette Polsäter

#5 - - OTYSTNAD (Lili):

Ah, den klassiska "jag känner mig i obalans så jag konsumerar utseende". Jag är också skyldig till den. Men det hjälper ju så sällan. Det är inte ens alltid det hjälper i stunden. Så absurt egentligen, att vi lär oss att vi kan köpa lycka och för kvinnor är det speciellt via utseendet det ska ske. Har gått i de här tankarna några dagar nu, funderar på ett blogginlägg om det. Lite kul att jag precis läste detta då. Synk!

Yoga låter som en bra idé. Mår typ sjukt bra mentalt för det allra mesta sedan jag började med yoga två gånger om dagen (mjuk dagsstartyoga på morgonen och hårdare mot kvällen). Fysiskt är det ju skit som vanligt, det blir tyvärr inte bättre av yoga. Men att ha koll på psyket är i alla fall skönt. Att känna mer lugn och trygghet. Kan rekommendera att söka på YouTube, finns flera bra yoga-videor där, till exempel YogaTX! Drömmen är ju att åka till Austin och yoga med dem. (Eller drömmen är överhuvudtaget att komma iväg till Austin, verkar som bästa staden)

Svar: Ja, märkligt att det lätt blir så, att ytan ska attackeras. Vore kul att läsa om din analys sen.
Vilken grym grej att göra yoga på morgonen. På egen hand! Vägen dit känns ju rätt lång för min del. Men jag tänkte börja med att köpa ett kort på nån yogastudio, när man väl kommer igång kanske det blir ett beroende, som med allt annat. ( man kan ju hoppas iaf ;)
Jeanette Polsäter

Till top