MINA RITUALER

Livsrapport / Permalink / 1

Plötsligt har alla mina trosor blivit för små. Kanterna skär in i min hud. Det måste vara något med tvättmaskinen. 

Eller så kan det ha något att göra med att jag börjar varje morgon med en stor kaffe latte. Det är min snuttefilt. En ritual jag skaffade mig för snart två år sen. Jag har försökt med vanligt kaffe ibland men det känns inte lika bra.
 
Jag behöver mina ritualer för att känna mig trygg.  
Samma sak med att jag alltid ställer klockan samma tid varje morgon oavsett om jag är ledig eller inte. Just nu ringer klockan halvsju. Vilket jag trivs väldigt bra med. Ju tidigare desto bättre.
 
På kvällarna lyssnar jag alltid på ljud. 
 
Det senaste året har SVT-play funkat. Först Aktuellt 40 minuter och därefter Agenda, där brukar jag somna nånstans mitt i. Långa intervjuer med Jonas Sjöstedt är också en favorit. Men dessa måste jag använda med omsorg eftersom de inte produceras nya så ofta.
God morgon!
#1 - - Johanna:

Haha, förstår dig! Jag brukar lyssna på poddar när jag ska somna och nu har jag fått väldigt svårt att somna när det är tyst...

Svar: Jag lyssnade alltid på poddar förut. När jag väl hittar en podd som "gör jobbet" kan jag enbart lyssna på den. Men alla har slutat att "fungera" för mig efter ett tag. Så jag måste hitta ett nytt ljud. Nyheterna är nog det ljud som har fungerat längst tid för mig.
Men jag håller med, det blir lite beroendeframkallande. Jobbigt om man ska sova med någon. Jag har funderingar att försöka vänja av mig så småning om. Men jag vet inte. det funkar så bra för mig som alltid haft insomnia.
Jeanette Polsäter

Till top