TRO ÄR VÄLDIGT PERSONLIGT

Livsrapport / Permalink / 1

Denna vecka mediterar jag över ordet generositet. Okej, det vore en lögn att påstå att jag har återvänt till meditationen, men jag har det ständigt i åtanke. Förra helgen var jag på meditationskurs med en kär vän. Det kursen handlade om var egentligen inget nytt för mig. Men jag behöver påminnas.

Återväckas. Få en skjuts in närmare. Det där.

Någon utomstående bad mig verbalisera min tro häromdagen. Jag blev ställd eftersom det för mig är en omöjlighet. Ändå har jag en stark tro. Men den är så väldigt personlig och inte kopplad till någon som helst religion. Därför blir det oerhört abstrakt.

Jag bara vet. Känner. Har upplevt. Väldigt mycket.

Personen ville veta vad det var för upplevelser. Först tänkte jag försöka berätta, men genast blev jag andfådd, blev påmind om vad jag sedan tidigare har beslutat mig för.

Diskutera aldrig tro med någon som inte tror.

En människa som inte tror och saknar egna upplevelser kan aldrig föreställa sig hur det är. De måste själva drabbas. De som inte tror och får höra om någon annans tro kommer bemöta med skepsis och cynism. Så det är bäst att inte säga någonting. Vi som vet vi vet. Och det är vi trygga med.

Så jag satte stop för konversationen. Önskar den personen lycka och välgång på sin fortsatta resa.

Hur som helst köpte jag en gullig liten ask med små kort. Jag tänker att jag drar ett sånt här kort i veckan så försöker jag ha det i åtanke. Denna veckas ord blev alltså generositet.

Generositet: Mitt hjärta är fyllt och öppet. Det flödar av rena, goda känslor och goda önskningar för alla. Jag följer min spontana instinkt att ge och jag är fullkomligt lycklig. 
#1 - - Johanna:

Fint skrivet. Jag har också en tro som jag inte riktigt kan beskriva men den finns där. Ofta har ju folk i Sverige en ganska tråkig attityd till religösa också så det är inte konstigt att man drar sig för att dela med sig.

Svar: Ja, precis. Omöjligt att beskriva det egentligen. Lite samma som att försöka sätta ord på något som är extremt vackert.
Jeanette Polsäter

Till top