ÄR DU EN GLAD OCH SPRALLIG TJEJ?

Livsrapport, Sexuellt ❤ / Tinder, dejting, kärlek, sex, singel / Permalink / 3

"Jag söker en glad och sprallig tjej". Det är en rätt vanlig ingång på mäns dejtingpresentationer har jag sett. Glad och sprallig. Det finns säkert kvinnor som skulle titulera sig själva i den bemärkelsen. Absolut inte jag. Och jag söker definitivt inte en glad och sprallig man. Det låter bara jobbigt och påfrestande. Jag undrar vad det är för slags män som söker en "glad och sprallig" tjej?Troligen samma män som söker lättsamma och behagliga tjejer som alltid är enkla att ha med att göra. Well, det är sannerligen inte mig dessa män söker. Är det kanske dig de söker? Är du glad och sprallig?

 
#1 - - Liw:

Jag tror män med ”glad och sprallig” menar en person som är nöjd med sig själv. Jag tror det attraherar mycket med en kvinna som trivs med sig själv. Och ärligt, jag vill ha detsamma själv. Det finns ju inget mer attraktivt egentligen. Kanske män i allmänhet är mindre spralliga än kvinnor och därför används det ordet...

Svar: Men glad och sprallig behöver ju inte vara en indikator på att man trivs med sig själv eller inte. Vissa har helt enkelt nära till melankoli. Jag är väldigt fram och tillbaka i mina olika sinnesstämningar. Men det betyder inte att jag i det stora hela inte trivs med mig själv. Flickor har tränats sen urminnes tider till att vara glada, härliga och behagfulla. Detta återfinns särskilt i reklam som riktar sig till just kvinnor. Det är väldigt intressant att jämföra texten på tex duschtvål som riktar sig till män respektive kvinnor. Därför provoceras jag av män som skriver att de söker glada och spralliga tjejer då det känns lite väl skrämmande bekant ;)
skrivdivan.se

#2 - - Evahle - en blogg om psykisk hälsa:

Jag tror du är inne på rätt spår. Jag kopplar också ihop det med den där enkla, lättsamma tjejen som tjejer oftast uppfostras till att vara. Jag kan pendla mycket i mitt humör och jag känner mycket. Jag tänker mycket. Jag är inte alltid lättsam och glad, men det innebär inte heller att jag alltid är svår och sur. Jag är liksom bara jag, en människa som alla andra...

Svar: Jamen exakt :) ibland är man mörk. Ibland är man glad. Inget är statiskt liksom.
skrivdivan.se

#3 - - Andrea:

Intressant! Men låt oss ta "glad och sprallig" till ett annat sammanhang. T.ex ifall jag har lust att hänga med en kompis i två timmar så kan det vara härligt att umgås med någon som är positiv och entusiastisk i två timmar. Och jag kan absolut själv vara "glad och sprallig" i en begränsad period. I dating-sammanhang var jag absolut det. Men när jag har sambo och bor med någon 24-7 - så är jag absolut inte det! Jag tycker det är svårt att kategorisera sig själv i form av en egenskap eftersom världen är inte svart/vit, utan mer nyanserad än så. Oavsett om det är "glad/sprallig" eller "ärlig/öppen" eller "introvert/extrovert". Jag kan vara konflikträdd många gånger och då är jag inte 100% superärlig. Jag är i grunden väldigt introvert, men vissa uppfattar mig som utåtriktad i sociala sammanhang på ett möte, fest eller under ett seminarium/diskussion. Är jag på en längre resa som en lång weekend eller 5-dagars resa, så uppfattar folk inte alls mig som extrovert längre.

Svar: Mycket bra input. Jag kan precis som du; ibland vara bubblig och energisprudlande. Men i det stora hela är jag både och, men absolut mest introvert, behöver mycket stillhet lugn och ro för återhämtning. Och bra självinsikt där med din konflikträdsla, hur den leder till "oärlighet" i många fall.
skrivdivan.se

Till top