JAG ÄR HOPPLÖS PÅ RELATIONER

Livsrapport, Sexuellt ❤ / kärlek, relationer / Permalink / 0

Relationer. Jag som har jobbat så mycket med mig själv. Med jordens alla möjliga terapier och självhjälpskonstellationer. Har ett intresse för psykologi och söker alltid efter fler och nya perspektiv. Ändå så tenderar jag att gång på gång landa i exakt samma relationsmönster.

Otrygga anknytningsmönster
Antingen så dras jag till avståndstagande män som är livrädda för att kliva in i en intim relation, eller till män som är så extremt närhetstörstande att de blir klängiga och osjälvständiga. Män som saknar otrygga anknytningsmönster blir jag helt enkelt inte attraherad av. En kort stund kanske. Sen tröttnar jag på den livlösa dynamiken.

Man kan väl säga att jag blev rätt “felvaggad” som barn, så jag vet precis var mina otrygga anknytningsmönster kommer ifrån. Men den insikten tycks inte ha så stor inverkan på mig. Mitt undermedvetna väljer ändå samma gamla välkända stigar. Stigar som från början ser nya och fräscha ut. Sen efter några veckors promenerande, hand i hand med en ny förmåga, börjar sanningen sippra in. Luckras upp. Som om det varit mulet. Dimmigt. Men plötsligt skingrar sig molnen, solen spricker fram och bländar mig – strax innan jag ska se allt tydligt, inse att jag promenerar på exakt samma stig som jag alltid promenerat på. Jag har gått runt i en cirkel. Igen. Och det känns så jävla hopplöst.

 
Instagram: @skrivdivan
Till top