SÄG ALDRIG ATT NÅGON TÄNKER ELLER KÄNNER FÖR MYCKET

Livsrapport / känslor, livet / Permalink / 0

Tänk dig för innan du säger till en annan människa att hen tänker eller känner för mycket. Det är en kommentar av våldförelse. Du har inte en aning om hur den personen är sammansatt. I din bristande förmåga att förstå och relatera till våra, kanske tröttsamma grubblerier, försök inte att förändra oss!

Under halva mitt liv försökte jag stänga av mina känslor på kemisk väg. Vilket höll på bli det sista jag gjorde. Mina andetag och välbevarade kroppsdelar är inget jag tar förgivet idag. Istället börjar jag förstå hur jag ska förvalta och kanaliseramdenna förmåga att känna, tänka och grubbla, som jag har begåvats med. För det är en gåva. En medfödd gåva.

Vissa människor föds med ett mer “logiskt” och rationellt förhållningssätt till livet. Medan andra har betydligt närmare till känslomässiga utsvävningar. Dessa är medfödda förmågor, båda med fördelar och nackdelar. Vilken av dessa sidor som ligger oss närmast är inget vi kan förändra i grunden. Vi kan lära oss att förstå oss själva och andra. Men inte förändra någondera. Jag som känslomänniska skulle till exempel aldrig säga till en väldigt kontrollerad och logisk person; “kan du inte försöka känna lite mer?”. Det vore faktiskt helt sjukt.

Så säg aldrig till oss med mycket känslor att vi tänker eller känner för mycket. Det är just förmågan att känna som gör oss dynamiska och mångfacetterade. Så låt oss vara som vi är. Så låter vi er vara som ni är.FOTO: John Rosencrantz 

Följ mig gärna på Instagram: @skrivdivan

Till top