Igår hade jag det äckligaste mötet med en giftig spindel. Jag har en svår spindelfobi. Och jag förstår inte hur jag kunde bo i Los Angeles i nästan två år och helt missa problematiken kring spindlar här. Min spindelfobi var dessutom mycket värre då. För det var innan jag hade gått i terapi för min spindelfobi.

Har spindelsituationen i LA blivit värre på 8 år eller rör jag mig i mer spindeltäta områden? Det värsta i den här kråksången är att det finns giftiga spindlar här. Dom vill illa. Det är inte bara längre i mitt huvud. Spindlarna här kan skada, i värsta fall döda. Och en sådan spindel hade jag ett möte med igår.

Äckligaste spindelmötet

Det är det äckligaste mötet jag haft med en spindel på flera år. Det var till och med värre än när jag hade en spindel i mitt sovrum för några veckor sen. För denna gång var det nära att jag gick rätt in i den. Den hängde ner från ett träd två meter från min ytterdörr, precis där jag skulle gå. Jag skulle ta Filippa på kvällspromenad när jag på ren instinkt tvärnitar och plötsligt står öga mot öga med en gigantisk dinglande spindelkropp, stor som en handflata.

Okej, jag vet inte om det var en spindel med kapacitet för att döda. Men definitivt giftig. Vi hade förut en giftig spindel som byggt bo på framsidan av huset som trädgårdsmästaren har rensat bort. Gårdagens spindel var av samma sort, fast större. 

Folk bryr sig inte om spindlar

Så vad gjorde jag då? Jag har fått en giftpistol av min landlord, som för övrigt avskyr mig för att jag ringer till honom om spindlar. Han sa åt mig senast att “lämna Kalifornien om du har ett problem med spindlar, ring inte mig om det här en gång till”.

Grannarna verkar även dom vara obrydda. Jag har haft tre olika grannar inne lägenheten som hjälpt mig plocka ut långbenspindlar. När jag går förbi grannarna brukar jag höra hur de tisslar om något och sen skrattar de bakom min rygg. Som om något av det här är roligt eller normalt? Jag bodde på tre olika ställen när jag bodde här senast och kan knappt minnas att jag såg en enda spindel.

Giftpistolen – min bästa vän

Jag tog hur som helst den där giftpistolen som skjuter ut insektsmedel på flera meters avstånd. Denna pistol är fenomenal. Detta är första gången i mitt liv som jag klarar av att döda spindlar på egen hand. Även om det får mig att nästan spy av obehag. Men tyvärr lyckades den där vidriga jäveln vira upp sig själv på sin lilla tråd och försvinna upp bland bladen. Jag fortsatte febrilt att skjuta upp medel upp mot trädet. Men ingen död spindelkropp föll ner.

Det hjälper ju inte att min roommate är nästan lika rädd för spindlar som jag. Förutom att vi arbetar tillsammans med att alltid hålla alla fönster och dörrar helt stängda.

Byta lägenhet?

Just nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Jag kommer aldrig igen att kunna gå ut utanför lägenheten utan att vara rädd. Giftpistolen kommer alltid följa med. Alternativet är att flytta till en annan lägenhet och byta stadsdel. Vilket känns som en stor aparat när vi äntligen har börjat komma i ordning med allt. Plus att vi inte ens vet om situationen blir bättre då.

Lämna gärna en kommentar!

Translate »