Varje morgon när jag tar ut min hund och får varma solstrålar i ryggen slår det mig hur tacksam jag är för att bo i Los Angeles. Tanken på att vintern aldrig kommer att komma, är så svindlande skön att de rusar lyckokänslor i hela kroppen. Jag måste bo här permanent. 

Hur bli amerikansk medborgare?

Ibland blir jag stressad. När jag fortfarande befann mig i Sverige kändes allt så självklart – klart att jag kommer att fixa ett Green Card – ett amerikanskt medborgarskap. Att bo i LA känns så oåterkalleligt rätt i hela mitt väsen så då är det meningen. Och allt som jag verkligen har velat i mitt liv har jag lyckats med. Det är sant. Det är som om det är något magiskt med mig.

Gifta sig in i landet?

Så egentligen borde jag inte låta mig bli stressad. Jag har fem år på mig. Om fem år behöver jag ha en lösning på min medborgarskapssituation, det borde man väl kunna lösa? Jag har läst mycket och pratat med många om hur man bäst går till väga och det enklaste sättet är att gifta sig.

Problemet är att jag aldrig har velat gifta mig. Ett fejk-äktenskap skulle jag aldrig palla med, orkar inte leva mitt liv i en lögn. Så då hänger det på att hitta kärleken. Riktig kärlek…zzz… Att jag skulle hitta kärlek – någon att älska och bli älskad av – känns bara så osannolikt långt borta från den här planeten.

Arbeta sig in i landet?

Sen finns ju arbetsvisum som ett alternativ. Ett företag sponsrar dig med Green Card. Problemet där är att jag inte är det minsta intresserad av att bli anställd på ett företag och jobba för någon annan i flera år. Nej tack. Never again. Jag behöver vara min egen chef. Jag är alldeles för mycket entreprenör och bara måste få göra min egen grej. Så är det.

Tillit till processen

Så just nu undrar jag hur det kommer att bli för mig. Men egentligen finns ingen anledning att börja stressa nu. Jag har som sagt fem år. Vem vet vad jag vill om fem år. Vem vet hur situationen ser ut då. Så jag har tillit till processen. Jag gör allt kan och jag arbetar hårt för att fortsätta vara sann mot mig själv. Varje dag.

Topanga view Los Angeles
FOTO: Brian Bliss

4 Comments

  1. Hej…vad är det du pluggar nu?
    Jobbar du parallellt med studierna?
    Och om du “blir din egen” vad ska din affärsidé vara?
    Det är härligt att du går din egen väg & jag önskar dig all lycka framöver!!

    • Jag har precis börjat plugga konst och grafisk design. Får dessvärre inte jobba i det här landet :/ annars hade jag såklart gjort det. Min plan är att att bygga upp mina egna kanaler och satsa på mitt skrivande. Tack för pepp 💛

Lämna gärna en kommentar!

Translate »