Är jag den enda som tycker att man slösar tiden genom att kolla på film ihop? Jag har aldrig fattat grejen med att kolla på TV eller film tillsammans, allra helst inte i en ny relation när man borde vara uppslukad av att lära känna varandra.

Att sätta på en film vore att dra in fem andra, vars konversationer man sitter och lyssnar på, helt utan att ge något av sig själv eller att få möjligheten att se något av den andra.

Det sjukaste var när jag hade varit på en (enda) dejt med en person. Vårt andra möte var en middagslagning hemma hos honom. När vi hade lagat maten och skulle sätta oss till bords och äntligen få pratat med varandra ordentligt, föreslog han att vi skulle sätta på en TV-serie samtidigt som vi åt. Alltså va???

Men han är inte unik. Alltid när jag har dejtat någon i några veckor brukar det komma kvid “alltså, när ska du och jag kolla på en film ihop egentligen?”. Som om det vore det normala och självklara att göra när man är tillsammans?

Nu tittar jag ändå väldigt sällan på vare sig film eller TV-serier. Men när jag gör det så är det definitivt en ensam-aktivitet. Självklart tittar jag inte heller på film med mina vänner. Det bästa jag vet är att bara sitta och snacka i flera timmar. Ta del av varandra fullt ut.

Ett stort pluspoäng när jag börjar dejta någon ny är om han säger “jag äger inte ens ens TV”. Då känner jag direkt det här kanske kan funka. Det blir en skön lättnad. För äntligen har jag hittat någon som inte vill slösa min, våran, tid. Även om sådana möten sker alldeles för sällan.

1 Comment

  1. Det ligger rätt mycket i det, att titta på en film tillsammans, eller uppleva vad som helst annat tillsammans. Det skapar gemensamhet. Man behöver inte snacka hela tiden..istället kan man titta på en film, som kan väcka upp olika känslor och ämnen att prata om, man kan då lära sig något nytt om personen. Känslor som man upplever tillsammans fastnar i en, som musik, som dofter.. (och hemligheten är att dessa känslor ska helst vara positiva, enligt NLP). Och det är en viktig del i just processen av att skapa gemensamhet. Personligen så älskar jag dejts på bio, där jag inte tvingas att prata, lyssna, klämma ur mig frågor om hans bakgrund svaren på vilka jag ändå inte kommer att komma ihåg, och istället känna och observera!

Lämna gärna en kommentar!

Translate »