Människor som inte är insatta i BDSM tror att utövarna är en grupp trasiga människor. Vilsna individer med traumatiska upplevelser från barndomen som färgat deras fascination för undergiven/dominans utövande. Klart att det existerar. Men knappast i regel.

Börjar redan på dagis

Alla undergivna män som jag pratar med delar ungefär samma historia. Att deras fascination för undergiven- dominanslekar började redan på dagis. Till exempel när flicka satte sig på en pojke och höll fast honom i handlederna. En andra pojke såg detta och blev rusig i hela kroppen, ville själv vara den som hade en flicka över sig och blev fasthållen.

“Senare i tonåren drömde jag om att vara en golvmatta i damernas omklädningsrum och bara ligga orörlig på rygg och låta kvinnor gå fritt över hela mig för att slippa gå barfota på det hårda och kalla kakelgolvet. Använda min kropp som ett mjukare underlag. När jag såg supermodeller på affischer för sexiga underkläder till jularna fantiserade jag alltid om att de var bitchiga mot mig” Jocke, 38 år konsult.

BDSM-utövare är bättre på kommunikation

Precis som i alla grupper och sammanhang finns det trasiga och dysfunktionella människor. Men det är inte hur det generellt ser ut bland BDSM-utövare. Även om jag är rätt ny till scenen så har jag snabbt blivit ett stort fan och ganska så besatt, jag har sökt mycket information och pratat med många.

Jag har på kort tid träffat många coola människor som är extremt öppna och trygga i sig själva. Människor som kan prata om sina behov och lustar på ett sätt man inte finner ute på vanliga dejtingscenen. Helt ärligt har jag träffat få människor som klarar av att uttrycka sina sexuella preferenser och samtidigt vara genuint intresserade och villiga att uppfylla andras. Inom BDSM är kärnan kommunikation och lyhördhet. En förmåga jag finner sällsynt bland icke-BDSM-utövare.

Aldrig känt mig mer levande

Sedan jag började praktisera och medvetet utöva BDSM har jag aldrig känt mig mer levande. Tillvaron känns spännande. Jag känner mig oerhört sexuell, åtrådd, intressant och kreativ. Och de som jag har runt mig, dominanta som undergivna, bekräftar samma sorts återkommande lyckorus som jag upplever.

ETC skrev nyligen en bra debattartikel Skambelägg inte BDSM.

2 Comments

  1. Jag är så glad att du skriver om bl.a. detta! Jag fyller 30 år i år och är frultansvärt vilsen i min sexualitet. På senare år har BDSM dragit i min nyfikenhet mer och mer, samtidigt som jag är rädd. Jag försöker läsa på och skriva med människor som har mer erfarenhet.

    Jag älskar att jag fann dig på Instagram och får vara med på din resa. Det ger mig lyckorus i kroppen. Du lär mig mycket om mig själv. Jag är säkert inte ensam över att känna så. Du är en förebild!

Lämna gärna en kommentar!

Translate »