Nu har flytten till Los Angeles ägt rum och jag har befunnit mig här i fem dagar nu. Installationsprocessen pågår men om jag ska vara ärlig så har jag inte helt fått chans att landa ännu. Jag har landat i LA men ändå inte riktigt landat.

Vän och älskare från Sverige

Jag har en vän här som spontant reste ner på semester med samma plan som jag och nu bor med mig i den tillfälliga bostaden som jag hyr. Så vi driver runt och gör LA-turist-grejer som jag annars aldrig hade gjort dessa första dagar. Är såklart roligt och mysigt. Men något ineffektivt.

Sen så har jag mycket kontakt med min tidigare älskare hemma i Sverige och det väcker stundom mycket saknad. Kanske dumt att hålla det vi hade vid liv. Och för någon med så starka “ägande” behov som jag har är det smärtsamt att släppa någon fri men samtidigt fortfarande agera som att man har en relation. Men känns trist och konstigt att behöva klippa banden helt?

Flyttar på riktigt

Det slog mig häromdagen men jag är ju inte här på semester, jag bor här nu jag ska inte åka hem. Jag blev lite förvirrad av tanken och började för första gången oroa mig för hur det ska gå med allt. Tänk om jag inte får några nya vänner? Slavar? Tänk om det blir för tufft ekonomiskt? Är lite stressande när grundläggande saker som bil och bostad inte är ordnat. Jag måste hitta en fast bostad inom en vecka, eller det vore väldigt bra i alla fall.

Jag vet att allt kommer att ordna sig. Tanken på att bo kvar i Sverige med 6 månaders mörker och kyla per år väcker stark ångest i mig. Så lättnaden av att veta att jag framöver slipper vintern är väldigt rogivande. Jag vet att beslutet om att flytta tillbaka till LA var det rätta. Lite mycket med allt bara just nu. Men jag kommer att resa mig och återigen känna mig stark och oövervinnerlig. Det är jag helt säker på.

7 Comments

  1. Jag dricker ditt Arvid nordquist lakrits-te så här på den svenska nattkvisten och tänker på dig fina fina redan sååå saknade! Gick förbi ditt gamla hus tidigare ikväll. Så märkligt på något sätt. Ville typ gå in och sätta mig på innergården. Massa kärlek //A

  2. Ser fram emot att få följa dig på din resa i en annan del av världen, ska bli så spännande. Allt kommer att komma tids nog, en sak i taget och det viktigaste först ❤️
    Saknar dig så mycket här hemma. Virvelvindar som jag vill dela med dig, som jag vet att du skulle förstå och acceptera som ingen annan (trots att det är helt skruvat). /Kärlek från din medbrottsling

  3. Hej , Hur kom det sig att du flyttade helt till LA ? Har du sålt din lägenhet i stockholm ? Varför inte bara bo i LA tills du är klar med studierna?

    • Flyttar därför att vädret i LA är underbart. Vår/sommar året om. Min lägenhet har jag hyrt ut i andra hand. Nä asså om jag bara var här för studier skulle jag likväl kunna plugga i Stockholm där det är gratis 😉

  4. Pingback: LOS ANGELES ÄR EN HÅRD STAD - SKRIVDIVAN

Lämna gärna en kommentar!

Translate »