Häromdagen började jag prata med en äldre främmande man. Vi satt i solen på en av parkbänkarna i Santa Monica med utsikt ut mot havet. Konversationen trädde i kraft helt naturligt så som det ofta blir med folk här. Vi hade en trevlig stund, men när han fick veta att jag inte vill skaffa barn blev han en annan person.

Han ville gifta bort sina söner

Jag berättade att jag vill stanna i Los Angeles permanent och att jag tänker mycket på hur jag ska lösa situationen så att detta blir möjligt. Han sa efter en stund att han har två söner i min ålder. Och att han gärna skulle se att de gifter sig med en vacker och skarp kvinna som jag.

Han visade bilder på sina två söner, som faktiskt inte var fy skam. Men den trevliga stunden med mannen var snart över. För när det kom till hans kännedom att jag inte ville ha barn kunde han inte tro sina öron.

Men varför? Vad är skälet? Hur kan du resonera så? Du är en väldigt självisk person, vet du det?

Han blev upprörd och oförskämd

Han lät mig förstå att jag var frånstötande konstig som inte vill skaffa barn. Självisk för att jag inte vill släppa taget om min frihet som jag älskar så mycket. Och han undrade gång på gång vad det var för fel på mig.

Det är knappast första gången jag blir ifrågasatt för att jag inte vill skaffa barn, men detta var första gången någon visade ren upprördhet och blev oförskämd på riktigt.

Behåll din värdighet

Ett motto som jag försöker hålla mig till när någon inkräktar på min integritet är att behålla min värdighet. Att själv bli elak och spydig ligger nära till hands. Men detta är inget beteende som jag någonsin vinner något på, mer än ännu mer frustration. Så jag reste mig från bänken och sa att det var dags för mig att gå på yoga (som jag faktiskt skulle). Sen la jag till meningen som alla amerikanare avslutar sina konversationer med “It was nice meeting you”.

Det kändes oerhört bra att jag lyckades behålla min värdighet och inte blir arg tillbaka. Samtidigt som jag verkligen inte förstår hur någon kan bli så provocerad av att någon annan inte vill skaffa barn. Denna företeelse är för mig ett ofattbar.

6 Comments

 1. Norrköping Reply

  Ingen kan tvinga en att skaffa barn. Jag har olika diagnoser och för min egen del kan jag inte se mig själv som mamma. Jag Har 2 fantastiska brorsbarn och är en lycklig FASTER. Tack för din fina blogg mycket intressant läsning spännande ämnen.

  • Ja, om man inte verkligen längtar efter att skaffa barn är det sannerligen för allas bästa att låta bli. Och tack för dina värmande ord ❤️🙏😊

 2. Jag kan känna igen det lite, när det kommer till att man inte ska ha för mycket eller för bra sex och framförallt inte berätta (läs skryta) om det. Tror båda dessa saker har den gemensamma nämnare i att det anses egoistiskt. Att avstå barn eller ha för mkt sex anses lite själviskt. Och det är samhället lite allergiskt mot 🙁 Men man får bara hålla sin linje man själv väljer 👍

  • Skönt att du håller din linje.
   Världen är väldigt crazy, människosläktet ökar och ökar medan vi tränger bort en massa andra arter på vår jord.
   Du har din hund att slösa kärlek på, hur kan det vara egoistiskt?
   Tack för ett bra inlägg!!!

  • Haha asså så himla sjukt. Det är ju bara härligt och inspirerande med människor som njuter av livet och tar för sig. Öppna och transparenta personer som går sin egen väg är sannerligen mina inspirationskällor.

Lämna gärna en kommentar!

Translate »
%d bloggers like this: