Något som är bra med Los Angeles är att staden driver än till ett mer hälsosamt leverne. Nu finns det ju mycket av allt här och alla lever inte i hälsans tecken. Men om du är en hyfsat driven person med ambitioner – ja då ser du till att hålla dig i toppform.

Bra väder = mer hälsa

När det alltid är bra väder är det enklare att träna var som helst. Du är inte beroende av ett gym. Att driva sig själv till att leva mer hälsosamt sker dessutom naturligt när solen alltid skiner och du tvingas bära lätta kläder. I Sverige är det så lätt mysa in sig i stora tröjor när hösten kommer och sen framåt vårkanten när man börjar klä av sig igen, fan vad svullen man kan känna sig.

Alla jag träffar här i LA har egna knep och uppfattningar om vad man ska äta eller hur man ska träna för att maximera hälsans vackra utdelning. Någon gör plankan 10 minuter varje dag oavsett vad. En annan börjar dagen med en skål med enbart blåbär. Och alla vitaminer och supplements folk tar här orkar jag inte ens gå in på.

Hälsa på fullaste allvar

När jag nyligen chattade med en kille från Tinder, och lät honom veta att jag hade en slapp dag och tänkte beställa hem delivery från Taco Bell, blev han så upprörd att jag för en stund trodde att han skulle radera mig. Att man frivilligt kunde beställa hem Taco Bell var för honom otänkbart.

Så att prata om att jag äter dåligt eller hatar att träna, är information som jag gör bäst i att tona ner. För denna lata “I don’t give a shit” attityd är inget som anses avspänd eller cool på något sätt. Här tar man hälsa och utseende på fullast allvar. Vilket faktiskt inte gör mig något. Tvärtom.

Destruktiv mathistorik

Jag har ju sannerligen tendens att falla in i destruktivt ätande. Där jag förlorar mig i snabba kolhydrater och börjar jaga dem som om de vore droger. En spiral som jag avskyr att hamna i. Men hamnar i då och då. Ofta i anslutning till stress eller om jag slarvar med andra rutiner som är viktiga för mig.

Sen är jag fullt medveten om att jakten efter ett perfekt kropp lätt kan gå över styr. Men den vetskapen är så väldiskuterad att jag blir sjukt uttråkad av att ens försöka gå in på ämnet. Det handlar om att känna sig själv och att vara sann mot sig själv.

Kontentan är att jag gillar den generella inställning till hälsa som finns i Los Angeles. Butiker, cafeér och restauranger gör det dessutom enkelt för en att följa den diet eller sätt att äta på som man föredrar. En perfekt tonad fitnessbrud kommer jag aldrig att bli, för jag har inte intresset. Men jag gillar att känna mig snygg, pigg och smärt. Så jag joinar gärna hälsoklubben ett tag till.

1 Comment

  1. Viktigt med hälsa. Hur går det med din stora svarta kuken? Knullar han dig fortfarande little swedish bitch? 🙂

Lämna gärna en kommentar!

Translate »