Jag älskar hot yoga. Så enkelt är det bara. Så har det alltid varit med yoga i alla dess former, jag har bara haft svårt med kontinuitet. Men nu har jag fått in en riktigt bra rutin. Jag gör hot yoga så ofta jag kan, flera gånger i veckan — och utdelningarna bara haglar in.

Ogillar hög värme – men älskar hot yoga

Oavsett yogaform så har hot yoga (yoga i uppvärmd sal) alltid varit en favorit. Vilket är konstigt eftersom att jag verkligen inte tycker om att bada bastu, ligga och sola eller vara i en bubbelpool i mer än några minuter. Så jag är förvånad över att jag älskar hot yoga. Speciellt här i LA där det fortfarande är högsommar.

Denna yoga som jag har hittat är dessutom unik för de har inte bara “traditionell yoga” där man gör jordens alla yogaposer. Nej, de har en erkänd klass som heter “yoga sculpt”. En riktig hardcore klass. Vi använder vikter och det är fullt ös passet igenom, vi tränar igenom hela kroppen på ett helt sanslöst uppfriskande sätt. Jag har konstant träningsvärk 😉

Går man ner i vikt snabbare av hot yoga?

Vissa upplever att de går ner i vikt snabbt när de gör hot yoga eftersom att man svettas så ofantligt mycket under passet. Men det finns ingen direkt forskning som styrker att hot yoga hjälper till att boosta viktnedgång mer än andra fysiska aktiviteter.

Men för mig är hot yoga så mycket mer än att bara komma i form snabbt. Jag upplever yogan oerhört renande och vitaliserade. Jag kommer ut från yogapasset som ett nymanglat hotellakan i vit mjuk bomull med en jäkla massa sköna kvaliteter att omsvepa världen med. Så är det. Musklerna blir stärkta. Självkänslan blir stärkt.

Min självkänsla växer

I varje klass är jag alltid den som är minst vältränad. Det är sant. Min kroppsituation är inte illa, men Los Angeles är hälsogalningarnas stad. Så jag har behövt steppa upp mitt game. Men trots att jag alltid är den som är minst tonad och minst muskulös, så har jag blivit betydligt mer bekväm i min kropp av att stå så lättklädd i alla dessa poser med andra människor. Jag gillar det jag ser hos mig själv. Och det är en otrolig boost när jag nu börjar ta tyngre vikter passet igenom och klarar av att gå ner djupare i alla positioner.

Min hy glänser som aldrig förr

Innan jag började med hot yoga hade jag lite ojämn hy på utsidan av överarmarna. Lite småknottrigt sådär, ingen big deal men något en helst inte vill ha. Nu är dessa ojämnheter helt borta. Alltså helt borta. Min hy är lika len som en babystjärt från topp till tå och min hy skiner. Faktiskt glänser som aldrig förr. 

Yogan gör mig mer ödmjuk och närvarande

Hot yoga eller vanlig yoga? Oavsett yogaform får jag alltid en stark kontakt med mig själv tack vare yogan. Det är inte helt ovanligt att jag fäller någon tår i början eller i slutet av ett yogapass. Att vara mer närvarande gör det lättare att tänka klart i olika situationer och det hjälper mig även att interagera med andra människor på ett mer ödmjukt sätt. Och det kan behövas för en icke “people person” som jag. Jag har aldrig varit speciellt förtjust i människor, men jag har förstått att man behöver andra för att ha ett hyfsat meningsfullt liv. Så då underlättar det om man har koll på sig själv och kan vara en hyfsat skön typ.

Är yoga något för dig?

Yoga fungerar väldigt bra för mig. Har alltid gjort. Men jag tror inte att yoga är för alla. Har du däremot ett återkommande sug eller en nyfikenhet till yoga så är det en stark vägledning till att yoga bör utforskas. Men man kan inte gå på bara ett yogapass och sen dra sin slutsats. Ett yogapass någon gång då och då är döden. Det finns dessutom så många olika typer av yoga.

I perioder förr om åren har jag praktiserat ren meditativ yoga som knappt varit fysisk alls. Medan jag idag föredrar betydligt mer fysisk yoga med mycket action. För dig som är nyfiken men aldrig provat: gå flera dagar i veckan och testa flera olika yogapass under några veckor. Sen vet du om yoga är något för dig.

Lika levande och glittrande som det här havet får yogan mig att känna mig. Jag älskar hot yoga.

Lämna gärna en kommentar!

Translate »
%d bloggers like this: