Nu är det strikt fokus på att hitta en lägenhet i Los Angeles och skriva på ett kontrakt. Men det gäller verkligen att vara försiktig och inte skriva på vad som helst. Los Angeles är en hård stad. Och den som är godtrogen och naiv kommer tyvärr att få betala för det.

Det börjar kännas superbra att ha flyttat tillbaka till LA. Jag börjar landa på riktigt nu, när min väninna har åkt hem och jag kan fokusera på mig själv. Så även om jag har kontakt med potentiella slavar så är prioritet nummer ett att hitta en lägenhet. Jag har redan en roommate som jag bondade upp med för några månader sedan, en svensk gay-pojke, som också har flyttat till LA denna sommar. Vi känns som en bra match.

Los Angeles är en hård stad – du vill inte bli blåst

Jag och min roommate har troligtvis hittat en ganska bra lägenhet i West LA. Så nu lägger vi ner alla våra hjärnceller på att läsa igenom det detaljerade kontraktet på tio sidor, som har lite halvskumma formuleringar emellanåt.

Los Angeles är inte som strukturerade, helylle-landet Sverige. Los Angeles är en extremt dyr stad att leva i, vilket skapar ett tufft klimat och om du inte är på din vakt kommer du att bli scammad och blåst ner till fotknölarna. Vargarna finns överallt. I Sverige har jag aldrig läst igenom ett enda kontrakt, för man blåser inte varandra där. Klart att det förekommer, men inte som i LA, där det är lite av en mentalitet att utnyttja och blåsa när tillfälle ges. Inte för alla naturligtvis. Men med fattigdom följer ett betydligt hårdare samhälle, gör folk mer själviska. Skoningslösa.

Får hjälp med kontraktet

Som tur är får vi hjälp med granskning av kontraktet av en tillförlitlig person. Och det är jag väldigt tacksam för. För kontraktet innehåller en hel del otydliga punkter som det hade kunnat bli lite hur som helst med om vi bara skrivit på.

Jag tror inte att denna landlords intentioner är att blåsa oss rakt av. Men finns det kryphål i kontraktet där han kan höja hyran, låta oss stå för diverse extra kostnader, eller rentav strunta i att betala tillbaka den höga depositionen som vi betalar – kommer han nog att använda sig av dessa punkter. Det är liksom så det fungerar här. In “The City of Angels”.

2 Comments

  1. Hej vännen! Hur är det? 😇 Longtime no speak! 😉 Vad kul att du har börjat blogga igen och fan vad roligt att du har flyttat tillbaka till LA! 😁 Känns riktigt bra att du är ute i världen igen! 🙃 Håller tummarna för lägenheten. Hoppas vi hörs eller ses någon dag i framtid! ❤️ Ta hand om dig Xx

  2. Min älskling. Min lilla skit. Tänk att du forfarande är vid liv🤷‍♀️ Saknar dig och tänker på dig ofta ❤️❤️❤️

Lämna gärna en kommentar!

Translate »