Kvinnor stönar generellt mer vid sex än vad män gör. Det finns såklart undantag, men jag träffar sällan män som stönar speciellt högt. Vissa män är faktiskt väldigt tysta. Vilket är rätt så tråkigt. Men frågan jag ställer mig är vad denna stön-skillnad beror på?

Stöna för din partners skull

Jag vet inte om jag stönar mer eller mindre än det kvinnliga genomsnittet. Men jag uttrycker gärna min njutning. Om ljuden kommer naturligt så ska man låta dem komma, det är dessutom ett trevligt sätt att visa för sin partner att det man gör tillsammans funkar.

Men visst är det så: när man hör ett annat par ha sex, till exempel grannarna, eller när man har hört en kompis ha sex, så är det ju alltid kvinnan man hör mest.

I porren stönar kvinnor mest

Att man alltid hör kvinnan stöna mest förbryllar mig. För jag tror nämligen att denna skillnad i ljudvolym har med porren att göra. Porr är till 98% av fallen skapta av män för män. Och i porren är det definitivt alltid kvinnorna som låter mest. Vissa skriker rätt ut, vilket jag tycker är rätt avtändande (för det låter inte äkta).

Är jag influerad av porren?

Det jag ifrågasätter är om alla mina ljud är helt och hållet naturliga? Eller kan det vara så, att även jag är influerad av porren, att höga stön är något som förväntas av mig som kvinna – att jag helt omedvetet deltar i maktstrukturens patetiska skådespel?

Vad är inlärt och vad är äkta?

För även om jag alltid har varit en sexuellt frisläppt person som tar för mig i sovrummet för min egen njutnings skull, så kvarstår detta faktum: Jag stönar mer än alla män jag har varit med.

Så frågan som jag ställer till mig själv är – vad är inlärt och vad är äkta? Och vad är mannens roll i det hela? Är han naturlig? Eller lägger han band på sig själv och i så fall varför?

12 Comments

 1. Håller med dig! Män låter för lite i sängen. Jag älskar manliga läten och uttryck för njutning i sängen. Det tråkigaste är när de inte ens hörs när de kommer. Då tänker jag att de håller igen. För det måste ju vara skönare att ljudligt få leva ut en orgasm?!….

 2. ställer mig samma fråga…
  och älskar när män stönar, men åh så sällan de gör det!

  • I used to be one of those quiet ones that didn’t make a sound. It was insecurity and not being sure I knew what I was doing. As I’ve gotten older I’m more vocal now.

   There is something special to the sound of a woman’s moans though. If I’m exceptionally horny I will listen to a SoundCloud recording of a woman having sex. The mental imagery and sounds can drive me to the edge all by themselves.

 3. Älskar även när män är verbala i sängen och utrycker sin njutning

 4. Är ju en gissning , själv låter jag en hel del har jag fått höra , ha ha.. men jag har inte så mycket hämningar ;))

 5. Eller hur , ha ha :)) tycker föv att det är skitsexigt med brudar som låter…

Lämna gärna en kommentar!

Translate »